Nezařazené

Poskytnete i vy privát turistům

Bydlíte v krásné a turisty navštěvované oblasti? V tom případě se i vy zamyslete nad myšlenkou, poskytnout část vašeho domu turistům. Privátní služby jsou velmi výhodné a nesmírně vyhledávané. Jelikož bývají hotely nebo penziony někdy až příliš předražené, turisti vyhledávají služby, jakými jsou priváty pro pohodlné a jednoduché bydlení v čase dovolené. Pokud se ve vašem okolí nachází příroda, kus lesa, památky nebo místa, které jsou něčím zajímavé, nalákejte lidi na tuto nabídku a poskytnete jim střechu nad hlavou.
staré dřevěné domky

Upravit vaše obytné prostory je nutnost

Jestli bydlíte v domě, pravděpodobně máte k dispozici jak spodek, tak i vršek (neboli patro) baráku. Je nesmírně důležité, abyste měli tyto prostory od sebe oddělené pro poskytnutí soukromí vám všem. Neméně důležitou součástí vašich služeb, by mělo být oddělené sociální zařízení. Turisti jeví daleko menší zájem o privát, pokud se v něm nenachází oddělená koupelna a WC. Vhodný by byl samozřejmě i vlastní vchod, ale pokud ho nemáte, zabezpečte alespoň spodní nebo vrchní část domu dveřmi a klíčem. Někteří návštěvníci se cítí bezpečněji a lépe, když mají své věci v době nepřítomnosti zamčené.

Kuchyň, ceny ubytování a kontakt s „podnájemníky“

Mnozí, kteří vyhledávají možnost ubytovat se v privátu rodinného domu, chtějí mít k dispozici i prostory kuchyně. Je tedy na vás, jestli si do kuchyně pustíte cizí lidi nebo jim poskytnete alespoň menší vařič a nádobí. Můžete udělat i takzvanou venkovní kuchyň, kterou budete využívat i pro své potřeby na zahradě. Nebo v domě přistavět menší kuchyňské zařízení, které poslouží návštěvníkům v době dovolené.
cestovatelé na poli
Ceny ubytování:
Jako soukromá osoba, která nabízí privát, si můžete zvolit cenové rozpětí dle vašich představ, které by však mělo odpovídat i tomu, jaké služby nabídnete. Nesnažte se však za každou cenu účtovat si příliš! Dobří holuby se vracejí, a to v tomto případě platí stejně. Za přijatelné ceny a útulné ubytování, se k vám turisti budou rádi znova vracet, případně vás doporučí i svým známým.
Vzájemně se poznejte:
Vašim podnájemníkům byste měli dát v čase jejich pobytu dostatek soukromí. Nevyhýbejte se však kontaktu s nimi a zeptejte se jich na vše, co vám o nich něco napoví. Uspořádat můžete třeba i táborák a společně si opéct špekáčky. Tak navážete kontakt s lidmi, kteří budou nějaký čas s vámi bydlet, abyste měli přehledné informace o tom, koho jste si pozvali k sobě domů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup