Nákupy

S čím musíte počítat u stěhování s přívěsným vozíkem

Hmotnost nákladu – pokud si troufnete na přestěhování trezoru, a provozujete kulturistiku, proč ne? Jestliže si tím neublížíte a zvládnete to, pak je to dobrý způsob, jak ušetřit. Ale pozor, hmotnost trezorů je natolik vysoká, že může přesáhnout povolenou hmotnost nákladu na přívěsném vozíku. Měli byste být v tomto obezřetní a postupovat tak, aby se nakonec stěhování zbytečně neprodražilo, netýká se to jen trezorů, ale např. starožitného nábytku, strojů a vybavení dílen, velkých televizorů, akvárií atp. Pokud máte nějaké pochybnosti o hmotnosti nákladu, svěřte ty velmi těžké kusy profesionálům a přestěhujte jen to lehké.

přívěsný vozík

Těžké kusy dopředu – na přívěsný vozík nakládejte břemena tak, aby ta nejtěžší byla umístěna vpředu, co nejblíže tažnému vozidlu. Pokud to uděláte opačně, tedy lehké věci budou hned za vozidlem a např. vysoká starožitná skříň až vzadu, hmotnost skříně a její těžiště položené poměrně vysoko, dokáže vozík za jízdy rozhoupat, rozkmitat a vykolejit z dráhy, což může vést i k závažné nehodě. A raději se otočte s nákladem vícekrát, než riskovat problémy s přetíženým vozíkem.

tažné zařízení

Počasí – nenechte se zastihnout nepříznivým počasím a vybírejte si termíny ke stěhování takové, abyste se vyhnuli extrémům. Samozřejmě, pokud je to možné, a můžete si termín libovolně zvolit. Sledujte předpověď počasí a vyhněte se např. předpovídaným bouřkám a krupobití, přívalovým dešťům, silnému sněžení a námraze nebo silnému větru. Výhodnější je také vyhnout se velkému silničnímu provozu a přestěhovat se mimo dopravní špičky, což je např. v pátek a v neděli odpoledne nebo v pondělí a v úterý dopoledne. Lidé jsou klidnější ve středu a ve čtvrtek, kdy se již pomalu blíží víkendové volno, a nejmenší provoz je samozřejmě v noci. Pokud vám nevadí déle bdít nebo naopak brzy vstát, bude stěhování s vozíkem na tažné zařízení pohodovější v tuto dobu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup